Acoperişul unei pensiuni din Călimăneşti a ars într-un incendiu

Acoperişul unei pensiuni din Călimăneşti a ars pe o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi în urma unui incendiu produs vineri seara din cauza efectului termic al coşului centralei faţă de materiale combustibile din componenţa acoperişului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune nu erau turişti şi nu au fost persoane rănite, a menţionat Octavian Fulger.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din localitatea Călimăneşti. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălţime, un echipaj SMURD şi membrii SVSU Călimăneşti. S-a constatat că flăcările se manifestau în interiorul clădirii, la mansardă. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, în momentul producerii incendiului nefiind cazaţi turişti. Pentru salvarea imobilului, s-a creat dispozitiv de intervenţie, pe casa scării clădirii. În acelaşi timp, s-a acţionat şi în partea exterioară, cu ajutorul autoplatformei de lucru la înălţime”, a precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră de la sosirea echipajelor de pompieri.

„În urma incendiului, a ars structura din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de circa 80 metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat pereţii interiori dintr-o cameră de locuit şi dintr-o baie, precum şi aproximativ 70 metri pătraţi din acoperiş. După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să distrugă imobilul. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma efectului termic al coşului centralei faţă de materialele combustibile din componenţa acoperişului”, a adăugat sursa citată.

Advertisement