Cersetorii ii pacalesc pe romani cu bebelusi din carpe

O postare în medicul online a Poliției Locale Sector 6 arăta o realitate crudă: suntem păcăliți în fiecare zi de către cei care ne cer ajutorul pentru a asigură hrana “bebelușilor”, care în realitate sunt doar niște cârpe “îmbrăcate” în salopete.

“Nu vă lăsați păcăliți!

Este clar că îți este milă și ți se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în brațe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor.

Spune că are nevoie de bani pentru lapte! Tinzi să o crezi și-ți deschizi rapid portofelul. Asta o știu și ele prea bine!

Doar că în spatele unei situații ce pare a fi grea se ascunde de fapt o escrocherie.

Poliţia Locală Sector 6 a descoperit faptul că în brațele cerșetoarelor nu sunt bebeluși, ci păpuși din cârpe băgate în salopete de copil. Ca să pară real, le pun fular și mănuși, dar, de fapt, tot ghemotocul este plin de pleduri.

În fiecare zi le găsesc oamenii legii la semafoare. Ieri, au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6.

Săptămâna trecută, alta. Astăzi, o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești.

Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei.

Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

În total, în cursul anului 2022, polițiștii locali au aplicat 291 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 45.450 de lei.

Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Advertisement