O persoană şi-a pierdut viaţa şi una a fost grav rănită intr-un accident de circulatie produs pe DN 13

O persoană şi-a pierdut viaţa şi una a fost grav rănită, sâmbătă, în urma coliziunii dintre un microbuz şi un autotren pe DN 13, în comuna Saschiz, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş.

„În urma unui apel primit prin DIAU 112, am fost solicitaţi să intervenim în jurul orei 4,30 la un accident rutier petrecut în localitatea Saschiz. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de Terapie Intensivă Mobilă şi un echipaj medical SAJ. Sosite la faţa locului, echipajele au constatat faptul că accidentul s-a produs între un autotren ce transporta celuloză în care se aflau două persoane, răsturnat pe carosabil, şi un microbuz în care se afla o singură persoană, pentru care a fost necesară intervenţia imediată a echipajului de descarcerare. Victima, de sex masculin, inconştientă, a fost extrasă în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate, însă din nefericire prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarată decedată de medicul prezent la faţa locului”, a precizat ISU Mureş.

Una dintre victime, o femeie aflată în cabina autotrenului la momentul producerii accidentului, care prezenta leziuni grave, a fost preluată de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi transportată de urgenţă la UPU Târgu Mureş.

ISU Mureş a precizat că şoferul autotrenului nu a suferit leziuni majore şi a fost asistat medical la faţa locului de echipajul SMURD B2.

Advertisement