Sute de kilograme de tutun descoperite de politisti in urma unor perchezitii efectuate in judetul Calarasi

La data de 18 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comercializat în mod ilegal tutun. În fapt, mai multe persoane ar fi desfăşurat activităţi infracţionale în judeţul Călăraşi, respectiv activităţi de achiziţionare şi comercializare a produselor din tutun, informează IPJ Călăraşi.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 469 de kg de tutun mărunţit şi 874 de kg de tutun frunze, valoarea totală a tutunului fiind de 524.485 de lei.

De asemenea, a fost indisponibilizată o instalaţie artizanală neautorizată de prelucrare a tutunului şi suma de 44.750 de lei.

La activităţi au participat şi poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi, Serviciului Criminalistic şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Advertisement