Un câine dintr-o rasă periculoasă a fost legat cu sârmă și abandonat pe un câmp din Galați

La data de 20 iulie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați au fost sesizați prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un exemplar canin care ar aparține unei rase periculoase conform O.U.G 55 / 2002, ar fi fost abandonat după ce a fost legat cu o sârmă de un copac, într-o zonă extravilană a municipiului Galați.

În baza celor sesizate, un echipaj al biroului s-a deplasat la fața locului unde a fost găsit exemplarul canin din rasa AMSTAFF, mascul, nesterilizat, expus la temperaturi caniculare, predispus la insolație și deshidratare.
Constatându-se starea de pericol în care se află animalul, a fost emis de îndată ordin de plasare în adăpost, acesta fiind încredințat reprezentanților Serviciului de Gestionare a Câinilor fără stăpân Galați, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați, pentru identificarea deținătorului exemplarului canin, stabilirea împrejurărilor în care acest câine a fost legat și abandonat, precum și pentru luarea măsurilor legale care se impun conform prevederilor din Legea 205/2004 republicată privind protecția animalelor.

Advertisement