ASF dezminte informațiile potrivit cărora au avut loc percheziții la sediul Autoritatii de Supraveghere

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) precizează că nu se confirmă informațiile apărute în spațiul public, privind eventuale descinderi și percheziții la sediul Autorității și menționează că aceste informații nu sunt altceva decât fake news.

Autoritatea a colaborat întotdeauna cu toate instituțiile cu atribuții de control ale statului în vederea clarificării tuturor aspectelor care au legătură cu activitatea desfășurată de Autoritate pentru respectarea legislației în vigoare.

Mai mult, A.S.F. a sesizat organele abilitate ale statului ori de câte ori a constatat, în cadrul acțiunilor de supraveghere și control, posibile încălcări ale legislației penale.


Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

Advertisement