Chairry Design & Furnitureajunge la 0.8 mil. EUR din amenajari de birouri, in 2022 si T1 2023

Chairry Design & Furniture, companie specializata pe segmentul de fit-out – solutii de mobilier si amenajari interioare complete, si-a dublat volumul de business pe segmentul de solutii de mobilier pentru spatiile de birouin 2022 fata de anul anterior. Astfel, la nivelul anului trecut cumulat cu T1 2023, compania a furnizat peste 3.000 piese de mobilier pentru aproximativ 3.500 mp de spatii de birouri, reprezentand un volum total de vanzari de 0.8 mil. EUR.

Marii angajatori au transformat perioada de lucru de acasa in oportunitati de a investi în solutii de design pentru spatiile interioare, pentru readucerea angajatilor la birou si pregatirea pentru noul format de lucru hibrid, in majoritatea cazurilor. Potrivit datelor Chairry, intre cele mai active domenii s-au numarat sectorul FMCG, spatile de co-working, serviciile profesionale, serviciile financiare, companiile cu activitati online si agentii de retail pentru segmentul de gambling si pariuri, dar si receptiile noilor cladiri de birouri finalizate recent. 

De asemenea, in contextul in care marile companii nu mai utilizeaza integral spatiile de birouri inchiriate pe durate fixe de 5 sau 10 ani, acestea au inceput sa le subinchirieze companiilor mai mici, ceea ce determina un nou tip de cerere pe piata amenajarilor de birouri. Si dezvoltatorii de cladiri de birouri au inceput in ultimii doi ani sa ofere solutii de inchiriere pentru spatii de birouri de pana la 400 – 500 mp, in conditiile in care inainte de pandemie suprafetele minime inchiriabile erau mult mai extinse. 

Segmentul de design si amenajari interioare pentru spatiile de birouri a devenit unul foarte activ anul trecut, iar trendul continua de la inceputul lui 2023, avandin vedere efervescenta mediului de business in perioada post-pandemica. Foarte multi dintre marii angajatori au cautatnoi solutii pentru a-i aduce pe oameni la birou, iar in cazul altor companii s-au inregistratrelocari sau extensii ale spatiilor inchiriate. Dacain 2021, componenta de mobilier de birouri reprezenta un procent de 20%in business-ul Chairry, actual procentul a crescut la 50%, iar tendinta este de crestere, in continuare. In prezent, de la inceputul anului, avem in lucru proiecte de mobilier pentru birouri de peste 1.500 mp,, declara Raluca Dorobantu, CEO Chairry Design & Furniture. 

Potrivit datelor Colliers Romania, cererea totala de amenajari interioare pentru spatiile de birouri din Bucuresti a inregistrat o crestere de aproximativ 6% anul trecut fata de 2021, iar cererea noua a urcat cu aproximativ 17% în 2022, pana la 122.000 de metri patrati.* 

Chairry Design & Furniture, o companie antreprenoriala romaneasca, opereaza de peste 20 de ani pe piata locala si este specializata in design si amenajari interioare, precum si in furnizare de solutii de mobilier importat sau produs local.

In total, Chairry a importat pana in prezent peste 50.000 de piese de mobilier si a amenajat peste 20.000 mp de spatii interioare. Intre proiectele de birouri recent finalizate se numara amenajarea birourilor IFM Prover, Bog`Art din Bucuresti, receptia cladirii J8 – Portland Trust de pe Bd. Expozitiei, birourile fabricii P&G din Urlati, Marquardt si diverse proiecte pentru dezvoltatori precum Skanska, Felix Development, Sanio Invest s.a.

Advertisement