Fabrica Alufix din Brasov,preluata de compania ucraineana Biosphere Corporation

Biosphere, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de bunuri de uz casnic, igiena si produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home din Europa de Est si Asia Centrala, anunta achizitia fabricii Alufix, printr-o investitie majora pe piata din Romania.

Alufix, detinuta de un holding austriac, este o companie de productie renumita la nivel international, care opereaza in Romania din anul 2003. Aceasta este specializata in productia de folii de aluminiu, hartie de copt, pungi si alte produse de bucatarie si catering, cu sediul in Fagaras, judetul Brasov.

Prin aceasta achizitie, Biosphere isi consolideaza pozitia pe piata globala, extinzandu-si productia in Romania. Compania este infiintata in anul 1997, iar produsele acesteia sunt vandute azi in peste 20 de tari din intreaga lume, marcile “FrekenBok” si “Smile” fiind lideri ai segmentelor lor.

In procesul de achizitie, inceput in vara anului trecut si finalizat recent, Biosphere a fost asistata legal de avocatii ONV LAW, specializati in tranzactii M&A.

“Echipa noastra a coordonat tranzactia internationala, care s-a incheiat cu succes si care a avut ca obiect achizitia intregii afaceri. Am efectuat raportul de due diligence, am intocmit documentele tranzactiei, am participat la negocieri si am coordonat activitatea juridica a celorlalte case de avocatura care au oferit suport in jurisdictiile tuturor filialelor achizitionate. Aceasta este o investitie importanta pe piata de M&A din Romania, care devine treptat un hub regional important in Europa de Est”, declara Mihai Voicu, partener ONV LAW.

Investitiile cu capital strain in Romania isi continua parcursul ascendent, pentru al doilea an la rand. Doar in luna februarie, tara noastra a atras investitii totale in capital social in valoare de 103 mil. EUR*, potrivit datelor Oficiului National al Registrul Comertului analizate de Casa de Avocatura ONV LAW.

ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piata locala. Fondata in anul 2000, aceasta asigura Presedintia pentru Europa a retelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneste 95 de societati independente si peste 1.500 de avocati din toata lumea. De asemenea, casa de avocatura este membra a retelei juridice globale Interlaw, ce reuneste peste 8.000 de avocati din peste 150 de orase din lume. ONV LAW acorda consultanta juridica clientilor privati si

institutionali in domenii precum achizitii publice si concesiuni, market entry, dreptul aviatiei si infrastructura aeroportuara, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurentei, dreptul mediului, precum si dreptul digital.

Advertisement