HeRoe.s răspunsul unei companii românești la provocările actuale ale pieței muncii

În 2021 românii au aplicat de peste 12,6 milioane de ori la joburi pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România. Numărul candidaturilor depuse este cu 34% mai mare ca în 2019 și cu 5% mai mare ca în 2020, 2021 fiind și anul cu cele mai multe aplicări din ultimul deceniu pentru eJobs România.
Finalul anului 2022 ne-a adus în față imaginea pieței muncii din 2023, un an atipic, care prevestește că va trebui să ne obișnuim cu schimbări și nevoia de inovare la fiecare pas pe care îl facem, mai ales când ne referim la piața muncii.

Ce spun angajații?
Potrivit LinkedIn , 94% dintre angajați spun că ar rămâne mai mult timp în compania în care lucrează dacă s-ar investi în dezvoltarea carierei lor, iar două treimi dintre angajații români (66%) își doresc să meargă la cursuri de limbi străine pentru a se dezvolta pe plan profesional.

Cum mai reținem angajații de top?
Retenția angajaților de top devine o prioritate pentru marile companii, astfel aceștia au dezvoltat o serie de bune practici care cuprinde: cultura organizațională, compensații și beneficii orientate către nevoile angajaților și plan de dezvoltare profesională.
Introducerea cursurilor de limbi străine în planul de dezvoltare profesională pentru angajați se regăsește printre recomandările specialiștilor în domeniu.

De asemenea, o limbă străină comună agreată la nivel de Grup în rândul angajaților multinaționalelor creează sentimentul de apartenentă cu Organizația din care fac parte, precizează compania EUCOM.
De 20 ani piața din România, fondată de cuplul de timișoreni Delia și Silviu Dragomir, compania Eucom, este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România.
Compania Eucom se diferențiază în piață prin propriul program de language learning, cei peste 150 de traineri pe care îi are și platforma online pusă la dispoziția cursanților pentru a încuraja o învățare continuă.
În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1.4 milioane de euro, cu o creștere de 10% față de 2021, deși drumul spre succes al celor doi antreprenori nu a fost unul ușor. EUCOM dorește să continue contribuția la dezvoltarea profesională a oamenilor și lansează un nou proiect valoros – HeRoe.s Hring Podcast, aducând împreună comunitățile HR & Business.

“Credem în oameni și în puterea lor de a crea excelență la locul de muncă, ne place să fim un generator de idei pentru comunitatea HR și business, declară cu entuziasm Delia Dragomir co-fondator EUCOM și realizator HeRoe.s Hring Podcast.
HeRoe.s Hring Podcast este primul podcast de HR by Eucom, care își propune să aducă împreună angajatori, angajați, specialiști în HR, L&D și Business pentru a genera soluții la provocările actuale ale pieței muncii locale și globale.
Până în prezent HeRoe.s Hring Podcast a fost primit cu entuziasm de către invitați. Primul episod lăsându-se pe 23 Mai, în care le vom putea urmării pe Delia Dragomir gazda podcast-ului și invitata sa, Cristina Ionescu, Head of KMPG România Outsourcing Hub, discutând despre potențialul uman.

“În primul rând, din perspectiva mea trebuie să îți pese, să îți pese foarte mult de acel om, ca om, nu ca rol, nu ca task, nu ca obiectiv, nu ca piesă dintr-un puzzle, ci de el ca un tot unitar, mărturisește Cristina Ionescu, Head of KMPG România Outsourcing Hub, primul invitat în cadrul Podcastului.
Astfel, vă dăm întâlnire de două ori pe lună, pe canalele EUCOM: Youtube, Spotify, Apple podcast, Eucom.ro, LinkedIn, Facebook, Instagram pentru a urmări alături de noi, episoadele HeRoe.s Hring Podcast!

Advertisement