La un an de la parteneriatul cu SARMIS Capital,COS isi consolideaza business-ul la nivel nationalsi ajunge la o cifra de afaceri de 28 mil. EUR in 2022

La peste un an de la preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre compania de private equity SARMIS Capital, COS, liderul pietei locale de fit-out*, raporteaza o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro la nivelul anului fiscal 2022. Piata inregistreaza o tendinta de crestere accelerata, in contextul dinamicii favorabile de business, atat in Bucuresti cat si in orasele regionale din tara.

Business-ul COS creste astfel cu 32% fata de anul precedent, ceea ce reprezinta un indicator al dinamicii favorabile a pietei in perioada post-pandemica, reflectand de asemenea apetitul proprietarilor si chiriasilor pentru investitiile in amenajarile de spatii interioare. COS este activ in segmentul solutilor complete de design si amenajari interioare pentru segmentele de office (chiriasi mari si companii antreprenoriale dinamice), industrial & logistic (amenajari interioare in parcuri logistice si industriale), hospitality, healthcare (interioare pentru clinici si spitale) si educational (unitati de invatamant) .

Anul acesta, proprietarii de spatii si chiriasii au accelerat investitiile in amenajarea spatiilor interioare, atat pentru adaptarea acestora la noul format hibrid de lucru la birou, cat si pentru a-si mentine spatiile competitive si atractive, avand in vedere stocul relativ vechi existent pe anumite segmente din piata, cu precadere in cazul segmentelor de healthcare, hospitality sau education. Segmentul logistic si industrial modern continua de asemenea dezvoltarea accelerata, cererea pentru solutii interioare complete fiind in crestere.

Din volumul total de business, peste 15 milioane de euro au reprezentat servicii de constructie (amenajari si design interior), in timp ce restul volumului este aferent vanzarilor de mobilier – atat mobilier standard, provenind de la furnizori internationali precum Steelcase sau mobilier personalizat, realizat de producatori locali. Desi volumul de vanzari majoritar este inregistrat in segmentul mobilierului importat, se remarca o crestere a apetitiului pentru solutiile de mobilier personalizat, realizat de producatori si parteneri locali. Compania a inregistrat in 2022 vanzari de 3 milioane de euro in segmentul mobilierului personalizat, realizat de producatori locali, in crestere cu 50% fata de anul anterior.

Un volum semnificativ de business a provenit anul acesta din marile orase ale tarii, precum Iasi, Timisoara, Cluj, Craiova, Ploiesti. Astfel, 45% din business-ul COS este reprezentat de proiecte de fit-out in alte orase decat Bucuresti – spre comparatie, in anul 2019, doar 12% din volumul total al vanzarilor provenea din orasele regionale.

„Echipa a avut un rol decisiv in depasirea cu succes a provocarilor anilor recenti, marcati de incertitudine la intreg nivelul mediului de business, si implicit in rezultatele foarte bune obtinute in ultimul an. Totodata, anul acesta am extins echipa, ajungand la un total de 112 angajati, fata de 100 in urma cu un an,” declara Christophe Weller, actionar fondator si CEO COS.

„Anul 2022 a fost un an al integrarii si eficientizarii, in care focusul echipelor a fost pe implementarea strategiei agreate la momentul achizitiei. Astfel, principalele investitii realizate au fost in directia digitalizarii (prin implementarea unor noi solutii software si programe de digitalizare) si imbunatatirea proceselor de lucru. Rezultatele pozitive sunt vizibile in evolutia recenta a business-ului, iar in continuare suntem increzatori in potentialul de dezvoltare a pietei locale de fit-out,” declara Cezar Scarlat, Managing Partner si co-fondator SARMIS Capital.

Recent, COS a finalizat procesul de relocare a companiei intr-un spatiu de 3.000 mp in noua cladire MIRO din nordul Bucurestiului – zona Baneasa, dezvoltata de Speedwell, dupa ce anterior, pentru o perioada de 15 ani, a ocupat un spatiu de 1.000 mp tot in zona de nord a capitalei. Relocarea face parte din strategia de extindere a companiei, atat din punct de vedere al acoperirii geografice, cat si din punct de vedere al segmentelor de piata adresate.

COS a semnat, in ultimul an, proiecte semnificative, pentru chiriasi de birouri din Bucuresti sau din tara precum OMV Petrom, Citi Bank, MassMutual, Accenture, CMS Cameron McKenna, Amazon, Porsche Engineering, Cognizant, dar si pentru beneficiari din alte segmente de activitate, precum Asociatia Daruieste Viata (noul Spital pentru Copii construit de Daruieste Viata la spitalul Marie Curie), lantul hotelier Radisson Blu, s.a.

Pentru volumele de vanzari inregistrate in ultimul an, COS a primit distinctia de Partener Platinum din partea Steelcase International – liderul mondial al pietei mobilierului pentru birou. COS este partenerul exclusiv Steelcase in Romania incepand din 1998.

Activ pe piata locala din 1998, COS [cu denumirea initiala Corporate Office Solutions] este pionierul solutiilor integrate de amenajare a spatiilor interioare in Romania. COS este cel mai mare integrator de pe piata, cu un portofoliu de peste 3100 de companii.

COS detine parteneriate exclusive in Romania cu furnizorii Steelcase si Interface, lideri internationali pe segmentele de mobilier, respectiv solutii pentru pardoseli, dar si cu producatori locali de solutii personalizate de mobilier, pardoseli sau decoratiuni. In afara de biroul din Bucuresti, COS este activ regional prin alte 3 birouri, in Cluj, Timisoara si Iasi.

Advertisement