Cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră ieşeni în cooperare cu omologii din R.Moldova

În data de 10 februarie a.c., în jurul orei 01.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia au identificat şi reţinuți trei cetăţeni străini, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând râul Prut pe podul feroviar din localitatea defrontieră Ungheni.

În urma verificărilor efectuate, în cooperare cu polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați, din Siria si Pakistan, având vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, care intenţionau să ajungă la muncă în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat,cetățenii străini au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Advertisement