Cum au motivat magistratii arestarea medicului iesean Dan Tesloianu

Doctorul Dan Tesloianu a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru mai multe acuzații, inclusiv luare de mită. Cea mai gravă însă, susțin procurorii, este cea legată de implantarea unor stimulatoare cardiace și defibrilatoare prelevate de la decedați.

Astfel, pe baza evaluării gravității faptei, a modului și a circumstanțelor de comitere a acesteia în mod premeditat, organizat, precaut, în scop pecuniar, cu ignorarea crasă a deontologiei profesionale, prin ignorarea riscului de a provoca pacienților probleme grave de sănătate sau chiar decesul, se constată că privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”. (Sursa: Referatul cu propunere de arestare preventivă)

Există indicii că, de regulă, la majoritatea pacienților pe care îi consultă, consemnează un diagnostic nereal (bradicardie), care să justifice necesitatea prescrierii unui stimulator cardiac. În fapt, manifestările clinice ale pacienților sunt asociate bradicardiei medicamentoase, ca urmare a planurilor de tratament administrate la recomandările sale anterioare, premeditate, care ar fi putut fi remediate prin schimbarea medicamentației”. (Sursa: Referatul cu propunere de arestare preventivă)

Doctorul Tesloianu insistă însă că nu este vinovat de nicio acuzație și vrea să fie eliberat din arest. Așa că, vineri, la Curtea de Apel București îi va fi judecată contestația la arestare.

Advertisement