Iesean cu alcoolemie uriasa aflat la volan – oprit in trafic de politistii din cadrul ITPF Iasi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat în trafic, un ieşean care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, acesta aflându-se în stare avansată de ebrietate.

În data de 12 iunie a.c., în jurul orei 21.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – ITPF Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Grozeşti, un autoturism, condus de un ieşean, în vârstă de 27 de ani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iași, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Advertisement