Incendiu urias la o locuinta din localitatea Pietrarie din comuna Barnova

In cursul noptii trecute un apel la Numarul Unic de Urgenta 112 a anuntat autoritatile despre producerea unui incendiu la o casă de pe strada Schit Tărâță din localitatea Pietrăria, comuna Bârnova, .
La locul incendiului au fost direcționate două autospeciale de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la casa formată din parter și mansardă, cât și la un foișor.

Din interiorul locuinței s-au autoevacuat 3 persoane. Pentru gestionarea situației de urgență și stingerea incendiului au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție cu o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime și o autospecială pentru transportul apei de 10.000 de litri. După aproximativ 280 de minute incendiul a fost lichidat și nu au fost înregistrate victime. Pentru gestionarea evenimentului, două echipaje de intervenție au asigurat măsurile de prevenire până la ora 06.30.

În urma incendiului au ars acoperișul locuinței, diverse bunuri de mobilier și produse electrocasnice, diverse materiale textile din locuință și anexa gospodărească.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum amplasat necorespunzător față de materialele necombustibile.

Advertisement