ITPF Iasi – Tânăr la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat

În data de 26 iulie a.c., în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, un tânăr, cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Belgia.

La controlul de frontieră, în momentul în care i-a fost solicitat permisul de conducere, persoana a afirmat că nu îl are asupra sa, fapt pentru care colegii noștri au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Acesta a fost depistat de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași conducând cu o viteză de 130km/h unde limita legală era 50km/h, fapt pentru care i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de circulație.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că avea cunoștință despre faptul că are dreptul de a conduce suspendat, dar a sperat că nu va fi depistat la trecerea frontierei. Acesta a mai menționat că de la locul în care a fost depistat de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași până în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni autoturismul a fost condus de o persoană a cărei identitate nu o cunoaște.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement