O nouă creșă va înființata in localitatea Valea Adâncă din comuna Miroslava

Având în vedere creșterea constantă a numărului de tinere familii și a numărului de cereri de înscriere de copii la cele două creșe existente în comuna noastră, Primăria Comunei Miroslava va înființa o nouă structură de tip creșă. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat în ședința Consiliului Local de miercuri, 2 august. Aleșii locali au decis și modificarea organigramei Creșei Miroslava, în subordinea căreia va funcționa noua structură educațională. Astfel, pe lângă cele existente, statul de funcții va cuprinde un post asistent medical, șase posturi educator-puericultor, opt posturi îngrijitoare și un post femeie de serviciu.

Noul centru educațional va fi amenajat în satul Valea Adâncă și va fi format din patru grupe de antepreșcolari. Pe lângă acestea vor fi și cinci grupe de preșcolari.

Ținând cont de faptul că primăria nu deține astfel de spații în zonă, în prezent se desfășoară o procedură de închiriere a unui imobil necesar funcționării noii structuri educaționale. Conform caietului de sarcini, durata contractului va fi de 12 luni, cu posibilitate de prelungire în funcție de existența necesității aferente și de disponibilitatea fondurilor. Semnarea contractului este estimată să aibă loc pe data de 21 august, data dării în folosință a spațiului închiriat urmând a avea loc pe 30 august. Valoarea maximă a contractului va fi de 543.147 lei/an, suma având la bază un raport întocmit de un evaluator membru ANEVAR.

Condiții licitație închiriere spațiu

Printre condițiile impuse de primărie pentru închirierea spațiului din Valea Adâncă se numără următoarele:

– imobilul să fie situat într-un loc central (la cel mult de 3,5 kilometri de centrul comunei), ușor accesibil;

– aspectul clădirii să fie potrivit cu rolul și destinația contractului de închiriere;

– starea tehnică a clădirii să fie foarte bună (atât la interior, cât și la exterior) și să nu prezinte risc seismic;

– să asigure un standard locativ corespunzător spațiului de grădiniță și creșă;

– suprafața totală oferită spre închiriere să fie de minimum 1.100 metri pătrați.

Primăria va reabilita termic și moderniza clădirea în care funcționează Grădinița Miroslava din cadrul Şcolii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava (școala veche). Licitația a fost câștigată de Conedil Iași SRL. Valoarea contractului este de aproximativ 2,3 milioane lei, durata de realizare a lucrărilor de maximum 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora. Finanțarea este asigurată prin intermediul Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Advertisement