Operat pe cord cand avea doar o lună de viață, Nicholas este dovada că orice este posibil

Nicholas ar putea fi numit cu ușurință un EROU, dar care nu poartă mantie ci echipament sportiv. La doar trei ani, micuțul adoră fotbalul și îl joacă cu pasiune. Lupta lui pentru viață a fost una grea dar care a câștigat-o cu ajutorul părinților care au simțit că era ceva neregulă cu el incă din primele zile de viață. Și instinctele de părinte nu au înșelat: Nicholas avea o malformație complexă, întâlnită la doar 3‑5 cazuri la un milion.

Nicholas G. este un copil care s-a născut, așa cum spune chiar mama lui, sub o stea norocoasă: la nici o lună de viață a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord, extrem de laborioasă, la o clinică din Italia.

“Nu împlinise încă o lună de viață când ne-am dat seama că e ceva neregulă cu puiul nostru. Plângea tot timpul, nu mâncă, era un coșmar. Am mers la medicul pediatru, ni s-a spus că are fren și din cauza asta nu se alimentează corespunzător însă problema a persistat chiar și după ce frenul a fost tăiat. Am mers la numeroși medici, am luat-o pas cu pas în încercarea de a afla ce se întâmplă cu el”, ne-a povestit mama lui Nicholas.

Familia a trecut prin multe greutăți, fiind pandemie, restricțiile trebuiau respectate, Nicholas stătea mai mult prin spital cu mama lui, pentru investigații iar tatăl se topea de dorul lor.

“Țin minte că era într-o vineri, plânsese toată ziua, ne-am decis să ne ducem la Spitalul de Copii pentru că ne-am gândit să nu se întâmple ceva peste weekend. Nu știam nici noi exact de ce ne duceam, dar așa am simțit că trebuie. Exact după ce am ajuns, a intrat în stop respirator! Medicii de la spital au reușit să îl stabilizeze și așa au fost descoperite două dintre malformațiile de la inimă”, a mai povestit mama lui Nicholas.

Au urmat apoi alte greutăți mari, pentru că starea lui Nicholas era instabilă. Medicii de la Spitalul de Copii au efectuat numeroase investigații, s-a descoperit o malformație cardiacă complexă care îi punea viața în pericol în orice secundă. Au căutat soluții împreună cu părinții atât în țară cât și în străinătate iar șansa lui a fost la o clinică din Italia. Doar că Nicholas trebuia stabilizat pentru a putea fi transportat până acolo.

“Medicii de la Spitalul “Sf. Maria” au făcut tot ce a ținut de ei însă restul a venit cu ajutorul lui Dumnezeu și Asociației Blondie, care ne-a preluat cazul și ne-a dus în Italia, la clinică. Acolo, l-au băgat în sală imediat, a doua zi după ce am ajuns, pentru că deja era foarte târziu. Ne-au spus că e o adevărată minune că Nicholas a rămas în viață, majoritatea nou-născuților pierd lupta dacă nu se intervine chiar de la naștere. Însă noi nu ne-am pierdut nici o clipă speranța! Simțeam, știam că puiul nostru va reuși! Nu știu de unde, dar simțeam că totul va fi bine”, spune mama lui Nicholas.

Pe masa de operație, Nicholas a trecut prin alte momente la limită: a făcut un stop cardiorespirator în timp ce medicii îl operau iar pieptul i-a fost lăsat deschis ca să se poată interveni imediat în caz de urgență pentru că plămânii au fost găsiți infectați.

“Ni s-a spus că dacă mai stătea o singură zi, puiul nostru putea să nu mai fie printre noi. Toată acea goană după soluții nu ne-a lăsat să ne gândim, nici măcar pentru o secundă, că nu am fi reușit să îl salvăm. Privind în urmă, ne-am dat seama că noi, părinții, avem puteri extraordinare când e vorba de copiii noștri”, a mai spus mama lui Nicholas.

Nicholas s-a făcut bine însă, iar după trei săptămâni de la operație a putut pleca înapoi la Iași. Acum el merge regulat la controale, atât la Iași cât și la clinica din Milano. Părinții au precizat că au ales să își spună povestea pentru a ii încuraja pe cei care trec prin astfel de situații să își asculte instinctele și să creadă cu tărie că totul va fi bine!

“Ne dorim că ceilalți părinți să învețe din experiența noastră, să aibă încredere în medici, să creadă că Dumnezeu le este alături și că vor reuși să treacă peste astfel de greutăți. Și mai important, ne dorim că toți părinții să țină cont de instinct atunci când simt că e ceva neregulă cu copiii lor, până nu este prea târziu”, a încheiat Ana G, mama lui Nicholas.

Nicholas are acum trei ani, este pasionat de fotbal și este un copil fericit, activ, care se bucură în fiecare clipă de viață și luminează viața părinților. Pentru a marca lupta pentru supraviețuire pe care o poarta micuții aflați în situații asemănătoare, duminică Nicholas va da lovitura de început în meciul Dinamo contra FCSB. Mai mult, clubul Dinamo București a ales să dedice partidă de duminică efortului Asociației Blondie de a achiziționa primul avion ambulanță din România destinat copiilor și adulților care suferă de afecțiuni atât de grave încât nu pot fi tratați în țară.