Politistii de frontiera de la PTF Sculeni au depistat un tânăr la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat

În data de 30 iulie a.c., în jurul orei 01.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, un tânăr, cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, în momentul în care i-a fost solicitat permisul de conducere, persoana a afirmat că nu îl are asupra sa, fapt pentru care colegii noștri au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Acesta a fost depistat de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași conducând peste limita legală, fapt pentru care i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că avea cunoștință despre faptul că are dreptul de a conduce suspendat, dar a sperat că nu va fi depistat la trecerea frontierei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement