Un băiat în vârstă de 14 ani a traversat râul Prut înot cu intenţia de a ajunge la rude în Italia

În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 14.30, patrula mixtă, formată din polițist de frontieră român și polițist de frontieră din Republica Moldova, care desfășura activități de supraveghere a frontierei pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat la fața locului, pentru verificări. În apropierea localității, colegii noștri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude și un telefon mobil. În urma verificărilor efectuate și din declarațiile persoanei, polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetățenie română și italiană şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcției Judeteană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Advertisement