Un tanar de 24 de ani din Iasi fara permis de conducere a fost oprit de politistii de frontiera pe raza localitatii Tomesti la volanul unui buldo-excavator

În data de 05 iunie 2023, în jurul orei 11.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Tomeşti, un utiliaj, condus de un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că nu îl are asupra sa. În urma verificărilor specifice efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că utilajul i-a fost încredinţat de patronul societăţii la care este angajat, deşi acesta avea cunoştinţă că nu posedă permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement