Viitorul durabil al Transportului: Planurile extinse ale companiei Bozankaya în România și oraşele internaţionale

Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya, cea care a produs pentru Timișoara tramvaiele care au depășit recordul mondial pentru cea mai mare autonomie a bateriei, vorbește despre planurile de dezvoltare ale companiei și extinderea în alte orașe.

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul industriei feroviare, Bozankaya este pregătită să facă un pas major în angajamentul său față de mediu și transportul durabil prin lansarea E-bus. Această inițiativă reflectă viziunea companiei de a contribui la crearea unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru orașele noastre și comunitățile noastre.

Ce planuri aveți pentru România în următoarea perioadă? Am văzut că la Iași au fost livrate toate tramvaiele conform tramvaielor şi aţi semnat un nou contract? Când vor ajunge noile tramvaie?

Da, am livrat toate tramvaiele noastre în Iași conform datelor din contract. Primul tramvai din noul lot va ajunge în Iași în aproximativ 15 luni. Livrările ulterioare vor fi planificate la fiecare trei luni. La fel ca în cazul celorlalte 16 tramvaie furnizate de Bozankaya în Iaşi, Comisia Europeană finanțează achiziționarea următoarelor optsprezece tramvaie.

Cu peste 30 de ani experienta in aceasta industrie, Bozankaya are mijloace de transport în mai multe țări. În ce țări mai activati si care sunt principalele caracteristici pentru care sunt apreciate mijloacele de transport Bozankaya?

Cu peste trei decenii de experiență în industrie, Bozankaya s-a angajat să producă mijloace de transport prietenoase cu mediul înconjurător, mijloace de transport care se aliniază celor mai recente tendințe din industrie.

Vehiculele noastre au câștigat o recunoaștere pe scară largă în mai multe țări din întreaga lume pentru caracteristicile lor unice. Mai exact, soluțiile noastre de transport durabil sunt disponibile în prezent în numeroase orașe la nivel global, inclusiv în Turcia, România, Statele Unite, Canada, Thailanda, Germania și Luxemburg.

Ce sisteme ați dezvoltat în România și cum diferă din mijlocul de transport obișnuit? De exemplu, în ceea ce privește tramvaiele din Timișoara și Iași ați ținut cont de infrastructura orașului ?

La Bozankaya, acordăm prioritate producerii de vehicule personalizate care sunt potrivite caracteristicilor arhitecturale și istorice unice ale fiecărui oraș, respectând totodată așteptările rezidenților săi și în conformitate cu infrastructura locală.De exemplu, la Iași, unde șinele sunt înguste, am produs un tramvai mai îngust și mai subțire. Între timp, la Timișoara, am dezvoltat tramvaiul cu baterii capabil să circule până la 70 km fără să fie necesară conectarea la o linie electrică, o inovație pentru care tramvaiele a primit recunoaștere atât de la ERCI, cât și de la Romanian Smart City. Punem accentul pe personalizare și ecologie deoarece mijloacele noastre de transport pot aduce o contribuție pozitivă la mediu, în același timp, îmbunătățind calitatea generală a vieții pentru rezidenții din comunitățile pe care le deservim.

Grija pentru mediu și sustenabilitate este una dintre cele ale companie?

Promovarea durabilității și a protecției mediului reprezintă două dintre lucrurile importante pentru Bozankaya. Angajamentul nostru față de acest obiectiv se reflectă în producția noastră de Vehicule 100% electrice și ecologice, care ajută la păstrarea istoricului și a mediilor naturale ale orașelor în care ne desfășurăm activitatea.

Prin utilizarea vehiculelor noastre, am redus semnificativ consumul de combustibili fosili și emisia de cantități mari de CO2, contribuind la o planetă mai curată și mai sănătoasă. Pe lângă accentul nostru pe vehiculele ecologice, punem, de asemenea, un puternic accent pe practicile durabile, cum ar fi reciclarea și zero deșeuri, ambele implementate în birourile noastre și în fabricile noastre de producție.

Devotamentul nostru față de mediu, operațiunile responsabile, se extind în toate aspecte, reflectând în activitatea noastră angajamentul de a promova un viitor mai ecologic pentru toți.

Ce planuri aveți la nivel internațional?

Suntem încântați să anunțăm lansarea iminentă a celei de-a treia generații E-bus, un pas major în angajamentul nostru continuu față de mediu și transportul durabil. Acest ultim model are o serie de îmbunătățiri, inclusiv o gamă semnificativ extinsă, design interior și exterior superior și îmbunătățirea tracțiunii.

Cu aceste progrese, E-busul nostru reprezintă un important pas înainte către un viitor mai ecologic. Suntem încântați să continuăm să depășim limitele tehnologie de transport durabil și așteptăm cu nerăbdare să aducem acest vehicul nou inovator pe piață în lunile următoare.

Advertisement