Euronews Romania împlinește un an. Povestea merge mai departe

Euronews România aniversează pe 25 mai primul an de emisie cu o zi dedicată românilor care schimbă lumea și comunitatea în care trăiesc.

Joi, 25 mai, sărbătorim un an de când Euronews România aduce în casele românilor informații echilibrate și echidistante. Ghidați după principiul All views, jurnaliștii Euronews România știu că fiecare voce contează, iar poveștile și viețile oamenilor care fac diferența nu se opresc la finalul reportajului. Tocmai pe acești eroi care schimbă poveștile am decis să îi reîntâlnim cu ocazia aniversării noastre.

Vom celebra momentul aniversar printr-o serie de reportaje speciale ce au în prim plan oamenii care ne-au marcat în decursul acestei perioade și poveștile lor. Continuăm să fim alături de românii care schimbă lumea, țara și propriile comunități, românii care fac diferența atât în România, cât și în Europa.

Cum ar fi să te trezești într-o dimineață, să faci bagajele în grabă și să pornești cu soția și copilul spre țara vecină, locul unde ele pot rămâne în siguranță, iar tu să te întorci ca să lupți pentru țara ta, pentru că a început războiul. Aceasta este povestea unui om care timp de un an și-a văzut familia doar câteva zile, când își îngrijea rănile în spital. Iar acum se întoarce din nou pe front. Vitalie Cojocari prezintă la Euronews România această întâmplare din vremuri de război, o dramă care afectează astăzi viețile a milioane de oameni.

O tânără profesoară din Călărași luptă și ea zi de zi pentru a le oferi unor copii o viață mai bună. Merge din poartă în poartă ca să îi convingă pe părinți să îi trimită la școală. Jurnalistul Euronews România, Maia Bondici a fost alături de învățătoarea Miruna Șuțu și a pregătit un reportaj special despre dorința de a rezolva problema abandonului școlar.

Cum să trimiți o imprimantă 3D în spațiu? 10 studenți din România, împreună cu profesorii lor, știu răspunsul la această întrebare. O să le aflăm povestea, la Euronews România.

În 2022, unul dintre imnurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar a fost compus de un român. Producătorul muzical Tudor Monroe ne povestește la Euronews România cum a reușit să traducă în limbaj muzical ideea de competiție și spiritul fair play.

Zi de zi, oameni care nu s-au întâlnit niciodată duc – departe unii de ceilalți – o luptă comună. Fiecare voce contează, dar vocile lor, aduse împreună, sunt mai puternice. Firul roșu care face legătura între poveștile oamenilor care fac diferența, comunitățile și ideile care schimbă în bine lumea și viețile oamenilor va fi Canapeaua Roșie de la Euronews România. Reporterii noștri merg în mijlocul oamenilor și al comunităților pentru a asculta, pe Canapeaua Roșie, fiecare voce care contează și care, puse împreună, scriu povestea României de astăzi.

Problemele sistemului de învățământ din țara noastă sunt mai actuale ca niciodată. Abandonul școlar este – pentru mulți copii din România – echivalent cu ratarea unei șanse la o viață mai bună. Reporterii Euronews România au mers în trei locuri din țară, în comunități diferite, unde copiii se confruntă cu aceeași problemă. Oameni inimoși care nu abandonează și

încearcă să-i ajute pe copii să nu piardă șansa de a primi o educație de calitate se opresc pe Canapeaua Roșie și ne împărtășesc experiențele lor într-o serie de reportaje care vor putea fi urmărite la Euronews România.

« Euronews Romania este pentru noi un vis împlinit. Este un proiect pe care dintotdeauna ni l-am dorit – la fiecare deplasare unde lucram umăr la umăr cu echipele televiziunilor străine, la fiecare eveniment mare pe care mergeam îl acoperim și unde ne întâlneam cu jurnaliști pe care îi admiram de la distanță. Tot timpul am știut o televiziune de acel nivel, cu acele standarde jurnalistice, cu acel respect față de valorile reale ale acestei meserii poate exista și în România. Fiindcă România însăși a evoluat, mai ales după ce a intrat în marea familie europeană și euro-atlantică. Cred apariția Euronews România în peisajul mediatic românesc marchează finalul unei perioade de tranziție în profesia noastră, e confirmarea faptului avem capacitatea de a lucra la un nivel comparabil cu cel din state cu tradiție democratică îndelungată. Pentru jurnalismul adevărat nu se poate face decât în domocrație, în libertate. Suntem acolo unde mereu am visat ajungem și suntem cu toții entuziasmați avem posibilitatea construim împreună prima televiziune cu perspectivă europeană din România. » declară Andra Diaconescu, redactor șef Euronews România.


În mai 2022, Euronews, cel mai important canal de știri din Europa, a încheiat parteneriatul cu Universitatea Politehnica din București. Acesta a marcat lansarea unui canal de știri independent, destinat unui public vorbitor de limba română, ce oferă zi de zi jurnalism de calitate și informații echidistante. Euronews România le oferă telespectatorilor toate perspectivele unei știri și abordează teme esențiale pentru români, în context European. Euronews România este difuzat de toți distribuitorii de cablu și ne puteți urmări si online pe www.euronews.ro sau pe rețetele sociale:

Facebook: ro.euronews

Instagram: euronews_romania

TikTok: euronews.romania

Twitter: euronews.ro

Youtube: euronewsro

Despre Euronews

Euronews este unul dintre principalele canale TV de știri europene, ce difuzează știri 24/7, disponibile în 17 limbi. Recunoscut pentru conținutul său jurnalistic de valoare, Euronews este distribuit în 160 de țări și 440 de milioane de locuințe din întreaga lume, ajungând la peste 145 de milioane de oameni în fiecare lună prin platformele TV, cât și pe cele digitale, potrivit Global Web Index. Din 2018, Euronews a lansat cinci proiecte de afiliere de marcă în Europa, inclusiv Euronews România.

Advertisement