APK Group și Optimind se parteneriază pentru a sprijini angajatorii și angajații în tema “Work from Home” vs “Home from Office”

Tema “Work from Home” vs “Home from Office” este una cu care mediul de afaceri din România, se confruntă zilnic. Angajații nu sunt dispuși să renunțe la confortul cu care s-au obișnuit în perioada pandemică. Coroborat cu acestea vine criza de personal calificat, care mută poziția de putere în negociere, către salariat.

Această provocare a angajatorilor de a-și convinge personalul să lucreze de la birou, a dus la aprobarea unor bugete de reconfigurare și remodelare a birourilor, astfel încât să asigure un mediu mai atractiv angajaților.

APK Group și Optimind, două companii ieșene, s-au parteneriat în vederea sprijinirii angajatorilor și angajaților în această speță de reconfigurare a birourilor, semnalând faptul că soluțiile existente de tip “one size fits all”, nu își vor atinge obiectivele.

“Soluțiile generale de reconfigurare, respectiv remodelare a birourilor, satisfac doar curiozitatea angajaților. Aceștia preferă să lucreze de acasă din considerente ce țin de nevoi personale, care nu vor fi satisfăcute prin schimbarea unei culori de mochetă sau culoarea pereților din recepție. Propunerea noastră este de a aborda soluțiile dintr-o perspectiva mai personală, de a profila angajații unei companii și de a croi soluții personalizate de remodelare și reconfigurare, specifice acelei culturi organizaționale” a declarat Codrin Apostol, Managing Partner APK Group.

Cele 2 companii își propun să soluționeze aceste dezbateri dintr-o perspectiva psihologică, una care astăzi, este complet omisă de către cei care propun aceste soluții generale.

“Considerăm că e utilă intervenția psihologică, în această situație, pentru a ne asigura că spațiul de lucru menține elementele psihologice ce țîn de fiecare angajat, în parte, în vederea asigurării siguranței și confortului psihologic la locul se muncă.” a menționat Simona Luncanu, Partener și psiholog în cadrul Optimind.„Intervenția psihologică constă în a identifica trăsăturile , structura de personalitate și alte elemente care includ întreg tabloul psihologic, și alegerea, în funcție de acestea, a unui ambient în care angajatul să obțînă confortul psihologic care să-i fie optim pentru productivitate și performanță ridicată”, a completat Andreea Chirila, Partener și psiholog în cadrul Optimind.

APK Group este o companie cu o vechime de 20 ani pe piață locală din Iași, în domeniul instalațiilor și cu peste 10 ani experiență în domeniul administrării spațiilor de birouri, oferind soluții de “Work Place Environment” și de fitout.

Optimind oferă servicii de psihologie pentru companii. Acestea urmăresc creșterea productivității din companii, utilizând metode și tehnici din psihoterapie, astfel încât oamenii să se dezvolte, să colaboreze eficient și să aibă atitudinea și nivelul de energie optime.

Advertisement