Marius Manole revine după 25 de ani pe o scenă din oraşul natal, în comedia ”Prenumele”

Luna mai va debuta pentru artiştii Ateneului Naţional din Iaşi cu premiera spectacolului de teatru „Prenumele”, după comedia franceză „Le Prenom”, ai căror autori sunt Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patelliere, iar rolul principal va fi jucat de Marius Manole, care revine astfel după 25 de ani pe o scenă teatrală din Iaşi.

Vincent Larchet, personajul principal al spectacolului „Prenumele”, este interpretat de Marius Manole, regia îi aparţine lui Radu Ghilaş, Olga Gonobolina şi Cătălin Târziu îşi pun semnătura pe decoruri, iar costumele sunt semnate de Alina Dincă-Puşcaşu.

„Piesa, care va avea premiera pe 1 şi 2 mai, este o comedie, dar nu comedia la care râdem în hohote pentru că e foarte subtilă şi are un text poate un pic mai deştept decât ar trebui să fie o comedie la care se râde în hohote. Atinge chiar, dacă puteţi crede, o bulevardieră poate atinge nişte subiecte sociale, conţine o mică critică politică. Rolul îmi place foarte, foarte tare. E un fel de păpuşar care îi intrigă pe toţi. E un fel de om care iscă scandal, după care se retrage în spate şi se amuză cum se ceartă oamenii între ei. E un om bun, un băiat bun, dar foarte, foarte bun. Jocul egoistului. Cumva mi se şi potriveşte. Acolo este şi o replică ‘tu ai face orice pentru a fi în centrul atenţiei’. Aşa că ori Radu m-a intuit, ori a vrut să îmi dea o lecţie de viaţă, ori altceva, dar m-a pus exact în rolul în care sunt eu”, a declarat actorul Marius Manole, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, actorul Marius Manole a mărturisit că revine pe o scenă din Iaşi după 25 de ani şi că se aşteaptă ca în sala de spectacol să se afle şi părinţii săi.

Advertisement