DARCOM Energy, companie românească de peste 30 de ani în piață, lanseaza punct de lucru la Chisinău de la 01 Aprilie 2023

Conform studiilor, Republica Moldova dispune de un potențial semnificativ pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Până în 2021, ponderea energiei regenerabile în mixul de energie electrică al țării era foarte scăzută, mai puțin de 1%. 

Guvernul moldovean a stabilit un obiectiv de creștere a ponderii energiei regenerabile în mixul de energie electrică al țării la 17% până în 2030 și a pus în aplicare o serie de măsuri de reglementare pentru a încuraja dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă.

Compania Darcom este activă pe piața românească de peste 30 de ani, fiind prima companie creată din grup, ca afacere de familie. De-a lungul timpului compania s-a extins devenind un grup de 4 companii cu linii de producție diferite.

În urma unor proiecte anterioare, compania Darcom, un pionier al segmentului de energie regenerabilă,  a descoperit potențialul și apetitul pentru soluții dedicate și inovative, pe care piața de peste Prut o deține. 

Astfel, unul dintre cele mai importante obiective ale companiei Darcom în 2023, este intrarea pe piața din Republica Moldova, mizând pe calitatea și competența serviciilor din România. 

Încă din 2008, Darcom Energy, compania de energie regenerabilă, oferă servicii complete pentru implementarea sistemelor fotovoltaice de tip On-Grid, Off-Grid și Hibrid, iar toate proiectele de energie regenerabilă dezvoltate sunt caracterizate de responsabilitate față de comunitatea de care aparțin și  față de mediul înconjurător.

Grupul Darcom este amprenta inovației și a standardelor înalte din 1992, aceste atribute fiind evidențiate mai ales în calitatea serviciilor oferite. Plecând de la oferirea de consultanță specializată cu echipe de ingineri tuturor potențialilor beneficiari, până la proiectare și dimensionare sistem fotovoltaic prin intermediul echipei specializate.

Mai mult decât atât compania asigură livrare, montaj și  punere în funcțiune, precum și garanție și mentenanță, iar pentru asigurarea unui randament maxim al sistemului și pentru rezolvarea oricăror defecțiuni tehnice apărute în timp, clienții au la dispoziție singurul service autorizat Victron Energy din țară.

Serviciile companiei vizează sectoarele: industrial, comercial, auto, maritim, office și rezidențial.

Ceea ce diferențiază compania Darcom în piață, este implementarea de soluții și sisteme calibrate pe nevoile beneficiarului și specializarea tehnică înaltă pe care o dețin oamenii din echipa Darcom.  

Pe lângă toatea acestea, compania este singurul service autorizat Victron Energy în România, Republica Moldova, Ungaria și Bulgaria. Victron Energy fiind lider în echipamente pentru soluții regenerabile de energie. 

Darcom este membru fondator în cadrul asociației Environ, creată cu scopul de a prelua responsabilitatea producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice, prin colectarea și reciclarea produselor la finalul ciclului de viață.

Darcom este o companie ambițioasă, căreia îi plac provocările, având câteva proiecte în care soluțiile sale au fost prezentate la nivel mondial de către producătorii Victron Energy.

Așadar, acumulând experiența din România, compania dorește să aducă în Chisinău, sisteme de energie regenerabilă folosind panouri fotovoltaice și soluții de stocare, precum și o rețea de distribuitori și instalatori – centru training, stocuri și suport.

“Suntem prezenți în România cu o echipă care se apropie de 100 de persoane cât și colaboratori la nivel național. Credem că putem crește cel mai mult prin colaborare, astfel încât ne dorim să instruim cat mai mulți viitori instalatori sau parteneri pentru a instala și configura sisteme de calitate și durabile. Facem asta prin trainingurile pe care le oferim, suportul în procesul de ofertare și proiectare cât și accesibilitatea la echipamente (stoc în depozit care poate susține întreaga rețea de distribuitori, și faptul ca se pot aproviziona dedicat și personalizat pe lucrări).  Așadar vă așteptăm cu drag și la Chișinău de la 01 Aprilie, în strada Varnița, nr.18 ”. 

Advertisement