Irina Mandoiu CEO Grupul Policolor – Orgachim a anuntat demararea extinderii cu 1.000 mp a fabricii de vopsele din Bucuresti

Grupul Policolor – Orgachim, cu activitati extinse in domeniul productiei si comercializarii de lacuri, vopsele, rasini si produse chimice de specialitate in Romania, Bulgaria dar si pe alte piete internationale, a demarat in luna ianuarie 2023 extinderea fabricii de vopsele din Bucuresti. Compania MASTERBUILD a fost desemnata antreprenor general al proiectului de extindere si va realiza construirea unui spatiu suplimentar de 1.000 de mp, aditionali celor 3.500 mp deja existenti, la fabrica Policolor din Bulevardul Timisoara din Bucuresti.

Noul spatiu este destinat sa gazduiasca activitati de productie ale Grupului. In prezent, la fabrica din Romania se desfasoara mai multe tipuri de actiuni specifice industriei, precum productia de vopsele, emailuri si tencuieli pe baza de apa.

Extinderea raspunde unei nevoi de transformare organizationala, cu scopul de eficientizare si transformare a proceselor interne, pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor Grupului – proces demarat inca din 2021 si finalizat pentru organizatia din Romania la finalul anului 2022. Astfel, compania vizeaza cresterea si automatizarea capacitatii locale de productie, intr-un context din ce in ce mai competitiv. Grupul Policolor mizeaza in 2023 pe o cifra de afaceri de peste 90 milioane de euro, in crestere fata de nivelul realizat in 2022. Prin noua investitie, fabrica Policolor va putea produce anual o cantitate cu pana la 70% mai mare de vopsele si tencuieli decorative.

Desi perioada pandemica si post-pandemica a reprezentat o provocare pentru majoritatea industriilor, multe dintre probleme datorandu-se problemelor de supply chain si fluctuatiilor de preturi, piata din Romania ramane in continuare una foarte competitiva. Acesta este principalul motiv pentru care vedem extinderea si automatizarea fabricii de vopsele ca pe un demers natural pentru acoperirea cererii crescute de pe piata locala si satisfacerea nevoilor clientilor nostri,” declara Irina Mandoiu, CEO Policolor-Orgachim.

Ne onoreaza colaborarea cu un jucator cu o asemenea dinamica si ne dorim sa vedem capacitatile de productie locale multiplicate si modernizate, acolo unde este cazul. Conform datelor INS, Romania inregistreaza o crestere anuala a volumului lucrarilor de constructii, dinamica pe care o vedem si in piata, ceea ce este un semn bun pentru intreaga economie, declaraStefan Vayna, CEOMASTERBUILD General Contractor & Property Developer.

Grupul Policolor-Orgachim este activ in domeniul productiei si comercializarii lacurilor si vopselelor (arhitecturale, auto si industriale), rasinilor si produselor chimice de specialitate. Compania romaneasca Policolor S.A. si subsidiara sa din Bulgaria – Orgachim AD, produc si comercializeaza vopsele in special in Romania si Bulgaria. Grupul include de asemenea si compania Orgachim Resins, producator de rasini, si Ruse Chemicals, producator de anhidride, cu piete de desfacere in Europa Centrala si Sud- Est, dar si in Asia. In acest moment, grupul este lider de piata in Bulgaria, cu o cota de peste 40% potrivit estimarilor interne, iar in Romania detine aproximativ 9% din piata, in contextul unui mediu local puternic competitiv.

MASTERBUILD este o companie de constructii si dezvoltare logistica si industriala, activa din 2005 atat pe segmentul constructiilor industriale, cat si al proiectelor comerciale si rezidentiale. O companie antreprenoriala romaneasca, aceasta isi desfasoara activitatea atat pe intreg teritoriul Romaniei, cat si pe piete internationale.

La nivelul Uniunii Europene, in 2021, Romania a inregistrat printre cele mai mari cresteri anuale ale productiei in constructii, datele indicand o crestere de 13,2% in tara noastra, fata de media UE de 4,3%.

Advertisement