Romania participa in premiera la Campionatul Mondial de SnowCross 2023 din Italia

În weekendul 27.01-29.01.2023 a fost organizat Campionatul Mondial de SnowCross în Schoeneben, Italia. Evenimentul a adunat peste 40 de concurenți din tari precum UK, Cehia, Germania, Austria, Italia, Elveția, România, dar și din Coreea de Sud. Concursul a constat în 2 probe distincte, cu dificultate diferită:

  • snowcross (parcurgerea într-un timp cat mai rapid a unui traseu de 400 de metri cu potiuni de coborare, urcare și curbe)
  • freestyle (parcurgerea unui traseu cu 2 rampe de sarituri si un obstacol “box” cat mai artistic și facand trick-uri)

Proba beer run a fost o probă suplimentară organizată de unul dintre sponsori ce a constat din alergare pe patine 50 de metri, băut un pahar de bere (0% alcool) și patinat încă 20 de metri.

Dimineața a început cu proba de snowcross unde Romania a fost reprezentata de Theo Grecu (https://www.instagram.com/thovimir/?igshid=ZDdkNTZiNTM%3D) si de Cuc Horațiu (aka. Cucu Gram) (https://instagram.com/cucu.gram) care chiar daca au participat ca amatori, au reușit sa se lupte cot la cot cu atleti profesionisti care concureaza si in competitiile mondiale de Ice Cross. La finalul probei de snowcross, reprezentanții României s-au clasat pe locul 5 -Theo Grecu și în primii 20 -Cuc Horațiu (sferturi de finala – Theo – https://www.instagram.com/reel/CoHaZxXomK8/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D) .

Ziua a continuat cu proba de freestyle unde Theo Grecu a reușit să se claseze pe locul 7 iar la proba beer run Adrian Cuc s-a clasat pe locul 2.

“Organizarea a fost foarte buna și am avut parte de o vreme perfectă. A fost o plăcere sa vad peste 60 de oameni care se distrau la partie patinand. Chiar dacă nu am reușit sa mă clasez pe niciun podium, experienta a fost una extraordinara si voi incepe pregatirile pentru anul următor. Sper ca tot mai multă lume sa imbratisezi acest nou sport (patinaj pe zapada) și să vadă cat este de ușor și de distractiv pe patine!” declara concurentul Theo Grecu.

Campionatul Mondial de SnowCross a fost la a 2-a editie si impreuna cu partenerii strategici : Tomsen Sports Snowskates (www.tomsensports.com), Finka Hostel (https://instagram.com/finka_hostel ), Forst Beer (https://instagram.com/forstbeer) si domeniul skiabil Schoeneben (https://instagram.com/schoeneben_haideralm) au reusit sa aduca mai multă vizibilitate acestui nou sport (patinaj pe zapada) ce capata tot mai multa amploarea in intreaga lume.

Patinele de zăpadă Tomsen sunt o nouă variantă pentru pârtiile din întreaga lume, sunt ușor de utilizat, adresându-se atât începătorilor, cât și pasionaților de role, patinaj pe gheață și hockey. Principalele avantaje ale acestui sport sunt: investiția inițială redusă, ușurința de învățare, oferă distracție din prima zi, echipament compact și ușor de întreținut. Patinele de zăpadă Tomsen pot fi testate în câteva dintre stațiunile de ski din România și pot fi închiriate la prețuri accesibile (începând cu 40 RON/zi) la pârtiile Șureanu, Sinaia cota 1400, Pârtia Bucovina, Rânca, Pârtile de la Băile Șugaș.

În București, patinele pot fi testate gratuit în fiecare zi de joi de la ora 19:00 la 21:00 pe simulatorul indoor de la Hype Arena din incinta Romexpo.

Advertisement