Școlile speciale din subordinea CJ vor fi dotate cu mobilier și echipamente în valoare de peste 100 de milioane de lei

Consilierii județeni, reuniți astăzi în ședință ordinară, au aprobat dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean și a altor 100 de unități de învățământ din județ. Investiția a fost estimată la 100.084.044,33 de lei, cu TVA, iar proiectul va fi depus pentru finanțare prin PNRR – Componenta C15 Educație.

“O parte dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi încă se confruntă cu o infrastructură precară şi un nivel redus de adaptare la societatea digitală. Prin implementarea acestui proiect, școlile din 72 de comune precum și cele speciale pe care le avem în administrare vor beneficia de mobilier nou, materiale didactice și echipamente informatice, pentru un proces educațional modern, adaptat cerințelor actuale. Vom putea reduce, astfel, decalajele din sistem și le vom oferi tuturor copiilor noștri acces egal la educație și șansa la un viitor mai bun’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Plenul CJ a adoptat astăzi și proiectul pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație a Secției de Terapie Intensivă de la Maternitatea “Cuza Vodă’’, proiect care va fi depus spre finanțare tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În cadrul ședinței a fost aprobată și încheierea unui acord de parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iaşi pentru o campanie de sterilizare a câinilor comunitari. Consiliul Județean va finanța această acțiune cu 150.000 de lei. Tot astăzi, consilierii județeni au aprobat noul Ghid al solicitantului privind finanțările nerambursabile pentru proiecte în domeniul sportului și Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în anul 2023, din bugetul județului, pentru pentru activităţi nonprofit, în baza Legii 350/2005. Bugetul programului a fost majorat anul acesta la 1,8 milioane de lei, sumă defalcată după cum urmează:

– siguranţa cetăţeanului şi ordine publică – 50 mii lei

– educaţie – 200 mii lei

– tineret – 200 mii lei

– cultură – cultură scrisă 100 mii lei
– alte proiecte culturale 100 mii lei

– social – 250 mii lei

– promovare turistică – 75 mii lei

– protecţia mediului – 75 mii lei

– sportul de performanţă – 600 mii lei

– sportul de masă – 150 mii lei

În vederea dezvoltării activităților sportive, Consiliul Județean a adoptat și proiectul privind formularea unei solicitări pentru preluarea, de la Ministerul Sportului în domeniul public al județului, a Sălii Polivalente, Hotelului Sport și a Sălii de gimnastică din Păcurari.

Toate proiectele din ședința ordinară de astăzi pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Iași, www.icc.ro, accesând linkul:

https://www.icc.ro/ro/sedinte/2023/ordine-de-zi-sedintei-ordinare-consiliului-judetean-iasi-din-23-02-2023

Advertisement