A „confundat” autoturismul cu autocarul – un barbat din R.Moldova s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu avea acest drept

În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 09.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat, cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 52 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un autocar și o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine premis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesară pentru a putea conduce vehiculele în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement