Bărbat în stare de ebrietate, depistat la volanul unui ansamblu rutier în care transporta peste 25.700 litri de motorină

În data de 01 februarie a.c., în jurul orei 20.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, un cetățean român în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format dintr-un autocamion și o semiremorcă, în care transporta 25.710 litri de motorină.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vaslui – Poliția Rutieră Huși, care executa misiune în proximitatea punctului, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.

Întrucât persoana a refuzat stabilirea alcoolemiei cu aparatul etilotest, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Huși pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Advertisement