Dosar penal pentru un barbat de 32 de ani care a incercat sa iasa din tara la volanul unei masini desi avea permisul suspendat

În ziua de 20 martie  a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere,  motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat,  sancţiune aplicată începând cu data de 13.02.2023.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că, deşi ştia că are dreptul de a conduce pe drumurile publice din România suspendat incepand cu data de 13.02.2023, a condus autoturismul deoarece soţia sa era foarte obosită.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement