Implicarea studenţilor în cercetare, recompensată de Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” Iasi

Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV Iaşi) va recompensa studenţii pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii şi posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI, în cadrul unui Simpozionului Ştiinţific Studenţesc 2023, eveniment care se va desfăşura în perioada 27-28 aprilie, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV Iaşi), a declarat că au fost înscrise 118 de lucrări ale studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la instituţia de învăţământ universitar precum şi de la universităţile partenere din Cluj, Bucureşti, Timişoara şi tineri de la Universitatea Agrară de Stat din Chişinău, Republica Moldova.

La această ediţie a Simpozionului Ştiinţific Studenţesc 2023 organizat USV Iaşi au fost înscrise şi lucrările a cinci studenţi din Turcia, Italia, Spania şi Egipt, aflaţi pentru un semestru la Iaşi prin programul Erasmus, care s-au înscris la secţiunea Medicină Veterinară.

„Prin acest eveniment dorim să oferim studenţilor cadrul pentru prezentarea şi dezbaterea lucrărilor ce conţin rezultatele ştiinţifice şi tehnice obţinute de către participanţii de la cele trei cicluri de studii, pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică şi schimburile de idei între participanţi. Cei prezenţi la această manifestare vor fi stimulaţi pentru a li se dezvolta apetitul pentru cunoaştere, spiritul analitic şi pentru implicarea lor în viaţa academică. În cadrul simpozionului pot participa studenţi înscrişi la licenţă, master şi doctorat, în cadrul a cinci secţiuni: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, Medicină Veterinară şi Şcoli Doctorale”, a declarat prof.univ.dr Vasile Stoleru.

Conform declaraţiilor acestuia, USV Iaşi va acorda premii pentru fiecare din cele cinci secţiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele universităţii cotate B+.

„Vor fi premiate lucrările ştiinţifice care se vor evidenţia prin originalitate, calitatea cercetărilor şi modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenţilor participanţi depăşeşte suma de 5000 lei”, a precizat prorectorul USV Iaşi.