In luna aprilie incep lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta Iasi

Lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta Iasi incep in la data de 19 aprilie, a anuntat prim-ministrul Marcel Ciolacu in timpul sedintei filialei judetene PSD Iasi.

“Am inteles ca pe 19 aprilie vor incepe lucrarile. Este primul spital regional din Romania, promis de 15 ani. Am sa vin si am sa spun atunci mai detaliat daca se blocheaza sau ce se blocheaza. Ce va pot spune cu certitudine este ca avem doi ani pentru finalizare”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

In urma cu zece zile au fost semnate contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Iasi si a Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Conform proiectului, termenul de derulare a contractului pentru SRU Iasi este de 48 de luni.

Spitalul Regional de Urgenta Iasi va fi desfasurat pe o suprafata de teren de 120.000 metri patrati in zona Moara de Vant si va avea noua o suprafata construita totala de 202.689 metri patrati. SRU Iasi va avea noua etaje, 850 de paturi si 20 de sali de operatie. Valoarea totala a proiectului SRU Iasi este estimata la 668 milioane de euro, bani alocati din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat.

Advertisement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *