Medicii ieseni au realizat o adevarata minune! Baietelul de 3 ani aruncat de la etajul unui hotel de mama lui s-a intors acasa

Gabriel, băiețelul în vârstă de 3 ani ajuns în stare gravă la Iași după ce a fost aruncat de către mama lui de la etajul unui hotel, a ajuns acasă, la Botoșani! Ministrul Familiei, Natalia Intotero a declarat pentru “Puterea Știrilor” că medicii ieșeni de la Spitalul de Copii au reușit o adevărată minune cu acest micuț.

“Cu toții am rămas așa, înmărmuriți, în urmă cu câteva luni, când am văzut o știre despre o mamă care a făcut o formă de depresie și și-a aruncat copiii de la etaj, încercând apoi să-și ia viața și ea. Din păcate, unul dintre copii a decedat, cel mai mic, și Gabriel a supraviețuit printr-o minune de la Dumnezeu, și bineînțeles prin mâna medicilor care l-au îngrijit. A fost o perioadă destul de îndelungată în comă la Iași, a fost la două spitale, am fost de două ori și l-am vizitat, am avut discuții cu tatăl acestuia, apoi a venit aici în București”, a spus Natalia Intotero.

Conducerea Spitalului de Copii a transmis că reușita din acest caz, unul foarte dificil pentru specialiști, este rezultatul muncii și dăruirii cadrelor medicale care ne îngrijesc copiii.

“Ne-am bucurat alături de familia micului pacient la fiecare semn care indica faptul că suntem pe drumul cel bun, că tratamentele administrate dau rezultate. Acest pacient a pornit cu șanse minime de supraviețuire însă rugăciunile noastre au fost ascultate, semn că Dumnezeu îi iubește pe copiii noștri! Ne bucură nespus faptul că a ajuns acasă, lângă tatăl său și ne rugăm în continuare să îi fie bine”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Micuțul fusese adus inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în stare critică, aproape de moartea cerebrală. Medicii de acolo au decis să îl transfere însă la Spitalul de Copii “Sf. Maria”, acolo unde medicii au reușit că în mai puțin de două săptămâni să îl aducă într-o stare de sănătate suficient de bună încă să permită începerea ședințelor recuperare medicală neuromotorie la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu” din București.

Acum, Gabriel s-a intors acasă, acolo unde se afla în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului.

Advertisement