O fetita de doar 3 luni diagnosticata cu tumora la creier a primit o noua sansa la viata la Spitalul de Neurochirgie din Iasi

Miruna este o fetita de doar 3 luni dintr-o comuna Grivita din judetul Galati care la sfarsitul lunii noiembrie a inceput sa prezinte varsaturi, motiv pentru care mama a dus-o la spitalul din Galati unde au fost facute mai multe investigatii medicale care au aratat ca fetita are o tumora la creier.

„Miercuri noaptea a varsat in continuu, era bagata pe perfuzii, analizele erau in regula, dar starea fetitei nu s-a imbunatatit. I s-a facut un computer tomograf la spitalul din Galati si s-a constatat ca fetita are lichid si tumoare la cap. De la Galati am fost trimisi de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi unde diagnosticul medicilor galateni a fost confirmat. A fost operata, speram ca va fi bine, le multumim tuturor celor de la Spitalul Nicolae Oblu pentru ca daca nu ajungeam aici fetita mea nu mai avea zile”, a declarat mama fetitei.

„Fetita a venit in urgenta la noi pentru sindromul de hipertensiune intracraniana datorat unei tumori la nivelul creierului mic. S-a intervenit endoscopic, s-a facut o perforatie de planseu, dupa care s-a intervenit chirurgical. Ce a fost mai dramatic in cazul acesta este faptul ca acest copil are un volum circulant de sange de aproximativ 10% din greutatea corporala, deci riscul de sangerare era destul de mare si atunci am stat cu emotii toata echipa”, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA managerul Spitalul de Neurochirurgie Iasi.

Potrivit medicilor, tumorile pe creier la copii sunt determinate de cauze genetice sau de expunerea viitoarelor mame la diverse substante nocive sau radiatii.

Sursa foto: TVR Iasi

Advertisement