Pacient cu triplă infecţie virală internat la Spitalul de Boli Infecţioase

Un bărbat cu multiple comorbidităţi a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost confirmat cu o triplă infecţie virală – SARS-CoV2, virus gripal şi o viroză respiratorie.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, a precizat că pacientul are 58 de ani şi prezintă hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă şi diabet zaharat de tip 2, ceea ce înseamnă o scădere severă a imunităţii organismului:

„Îngrijim primul pacient cu triplă infecție virală, și anume virusul SARS Cov-2, virus gripal și virus respirator sincițial. Este vorba de un pacient în vârstă de 58 de ani care prezintă multiple comorbidități, cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2, obezitate morbidă și pancitopenie severă, ceea ce înseamnă o scădere importantă a imunității organismului. Încă de la internare, pacientul prezenta o disfuncție respiratorie importantă, ceea ce a impus internare și îngrijire a acestuia în regim de terapie intensivă. În momentul de față, pacientul este conștient, ventilat noninvaziv și stabil din punct de vedere hemodinamic. În schimb, prognosticul rămâne unul rezervat.

De aceea, revenim cu îndemnul către populație ca în momentul în care apare orice modificare în homeostazia organismului, să se adreseze medicului de familie, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de 3 zile, să se adreseze medicului specialist, astfel încât să beneficieze de un consult de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Advertisement