Permis de conducere fals descoperit de politistii ITPF Iasi la controlul de frontieră

În data de 08 iunie a.c., în jurul orei 00.48, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Ucraina, un cetățean ucrainean, în vârstă de 33 de ani.

Deoarece tânărul nu a putut prezenta la control permisul de conducere, colegii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals și că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are drept de conducere în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *