Permis de conducere fals descoperit de politistii de frontiera ieseni la un cetatean ucrainean

În data de 25 februarie a.c., în jurul orei 11.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism înmatriculat în România, un cetățean ucrainean, în vârstă de 45 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Ucraina, având datele sale de identificare.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals și că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere emis de autoritățile statului vecin.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement