Permis fals descoperit de politistii de frontiera la un un cetatean moldovean de 35 de ani

În data de 13 martie a.c., polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, au oprit pentru control, pe comunicația Albița-Iași, pe direcţia localităţii de frontieră Zberoia, județul Iași, un autovehicul, condus de un cetățean un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prezentat la control prin intermediari, persoane ale căror date nu le cunoaște, deoarece avea permisul de conducere suspendat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Advertisement