Permise de conducere false descoperite de politisti la Vama Albita

În data de 10 februarie a.c., la ore diferite, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri în două microbuze, doi bărbați cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 30, respectiv 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculelor și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, asupra celor doi bărbaţi, câte un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, respectiv, cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia unor alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două documente nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că, la rugămințile unor conaționali, transportă documentele în cauză, urmând să fie contactați telefonic ulterior, unul în Belgia, celălalt în Germania, pentru a le preda destinatarilor. Aceștia au mai declarat că nu aveau cunoștință că documentele transportate sunt false ori falsificate.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement