Permise de conducere false descoperite de politistii de frontiera la un barbat de 36 de ani

În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autovehicul, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în portdocumentul bărbatului, două permise de conducere similare celor emise de autoritățile române, având imprimate date și fotografii ale altor persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat, în Chișinău, de un cetățean din Republica Moldova care l-a rugat să transporte cele două documente în Irlanda și să le predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Advertisement