Dosar penal pentru un barbat de 25 de ani care incerca sa scoata din Romania un autoturism fara numere valabile de circulatie

În data de 20 februarie a.c., în jurul orei 09.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au constatat că acesta are atribuite numere de înmatriculare cu valabilitate limitată şi valabile doar pe teritoriul Germaniei.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul în urmă cu câteva zile şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Advertisement