Perchezitii in judetul Iasi intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 1 milion de euro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. IAŞI – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat ieri, un număr de 13 percheziții domiciliare in Paşcani, Hârlău, comunele Moţca, Stolniceni-Prăjescu, Hărmăneşti şi Ţibana, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul silvicultură/construcţii.

Investigațiile vizează un număr de 13 persoane fizice și un număr de 2 persoane juridice. De asemenea, au fost puse în executare un număr de 8 mandate de aducere, 8 persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

În cauză au fost identificate bunuri imobile asupra cărora s-au dispus măsuri asigurătorii efective (a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului pe un număr de 30 de terenuri, 33 de construcţii (industriale, edilitare, precum şi case de locuit), toate aflate pe raza judeţului Iaşi.

Prejudiciul estimat în cauză este de 5.000.000 lei. Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi, Poliţiei Oraşului Hârlău, Postului de Poliţie Ţibana, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Advertisement