Preşedintele CJ Iaşi: Unirea nu s-a întâmplat doar acum 164 de ani, trebuie să o facem în fiecare zi împreună

Iaşiul are vocaţie istorică de a fi punctul de început pentru toate marile realizări ale României, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, cu prilejul celebrării a 164 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

De la începutul discursului susţinut în Piaţa Unirii, Costel Alexe a subliniat că istoria ţării noastre a fost şi este marcată de mari provocări.

Acesta a menţionat că înfăptuirea Unirii Principatelor nu este un eveniment care a avut loc doar acum 164 de ani, ci trebuie făcută în fiecare zi.

„Noi nu putem vorbi de o Românie puternică fără un Iaşi puternic, fără un Cluj puternic, o Timişoară puternică, Braşov sau Constanţa. Toate astea le vom putea face tot împreună, uniţi în jurul unui ideal. Unirea nu s-a întâmplat doar acum 164 de ani. Unirea trebuie să o facem în fiecare zi împreună. Doar împreună putem depăşi toate aceste provocări pe care şi noi, şi dumneavoastră le simţim. De aici, de la Iaşi, din oraşul în care s-a născut România, pentru că fără Iaşi nimic nu ar mai fi fost posibil, Iaşiul are această vocaţie istorică de a fi punctul de început pentru toate marile realizări ale României”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Advertisement