Autorul dublului omor de la Oneşti, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare! Soţia acestuia, condamnată la 12 ani de închisoare

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv, marţi, pe Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime de la Oneşti din primăvara anului 2021, la 30 de ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, lipsire de libertate şi tulburarea liniştii publice, se arata intr-un comunicat transmis de AGERPRES.

Soţia acestuia a fost condamnată la 12 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

Practic, magistraţii Curţii de Apel Bacău au păstrat sentinţa iniţială, dată de Tribunalul Bacău.

„Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanţii inculpaţi Moroşan Aurelea şi Moroşan Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021”, se arată în sentinţa dată, marţi, de Curtea de Apel Bacău.

În stabilirea sentinţei, magistraţii i-au aplicat lui Gheorghe Moroşan (70 de ani) pedeapsa cea mai mare, de 30 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de omor, la care au adăugat un spor de o treime din pedepsele pentru celelalte două infracţiuni, respectiv 7 ani şi 4 luni.

Astfel, s-a ajuns la o pedeapsă cumulată de 37 ani şi 4 luni de închisoare, dar, în temeiul articolului 60 Cod penal, judecătorii au redus pedeapsa la maximul general al pedepsei închisorii prevăzut de lege, adică 30 de ani de închisoare.

Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021, într-un apartament care fusese al agresorului, dar care ajunsese în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite.

Potrivit actului de inculpare, autorul şi soţia acestuia au fost anunţaţi de o persoană, pe 1 martie, că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare.

Cei doi soţi au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdăneşti, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil, susţin procurorii.

„Înainte de a ajunge la locaţia menţionată, inculpatul Moroşan Gheorghe s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11,26 – 11,29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. Ajuns la locul faptei, inculpatul Moroşan Gheorghe a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai SC Chimcomplex SA, care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul Moroşan Gheorghe i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul Moroşan Gheorghe a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, se arăta în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Advertisement