Diagnosticat cu paralizie cerebrală și autism, micuțul Luca in varsta de doar 8 ani are nevoie de sprijinul nostru

Există câteva cuvinte în această lume care îți provoacă imediat durere, anxietate, furie sau depresie, atunci când sunt strict legate de tine sau de viața celor dragi ție. Pe lângă temutul „cancer”, care cutremură pe oricine, „autism” este diagnosticul care schimbă radical viața părinților ai căror copii au fost loviți de o astfel de boală.

Marius și Florina Manolachi luptă de ani de zile pentru sănătatea fiului lor, Luca. Încă de la naștere au realizat că nu vor avea o viață ușoară, după ce băiețelul a venit pe lume prematur și a suferit două hemoragii cerebrale care i-au afectat dezvoltarea locomotorie și intelectuală.

Am știut de la început că dacă Dumnezeu îl va lăsa în grija noastră, vom fi înzestrați cu putere să îl creștem mare și puternic. Am făcut orice efort ca să îi diminuăm problemele, dar sechele vor fi mereu. El crește și devine tot mai greu de îngrijit. O paralizie cerebrală și autismul sunt greu de tratat, dar există dovezi că iubirea și efortul comun aduc beneficii, povestește Florina.

Astăzi, Luca are 8 ani, merge la școală și la terapii, socializează și își dorește mai multă independență. Vrea să poată merge singur, fără să fie ajutat, însă acest lucru nu poate deveni realitate decât în urma unei operații efectuate la Spitalul Acibadem din Turcia. Intervenția este promițătoare, dar și foarte scumpă – costă 25.000€. Părinții lui Luca nu își permit să strângă atâția bani. Marius câștigă 1.800 de lei ca asistent personal pentru copil, iar Florina are un salariu de 2.020 de lei lunar ca agent de vânzări.

Orice copil merită să fie pe picioarele lui pentru a-l pregăti de viața de adult care va fi mult mai dificilă. Mă rog să depășim acest obstacol financiar și să îl putem vedea pe Luca mergând singur și deschizând noi oportunități pentru alți copii ca el, mai spune mama băiatului, care speră cu toată ființa ei că lumea va dona pentru a-i ajuta fiul.

E greu să-ți imaginezi cum este viața de părinte cu copil autist, când nu te-ai confruntat niciodată cu un astfel de diagnostic. Dar nu e deloc greu să realizezi cât de important e să ajuți un copil nevinovat să aibă o șansă în plus la o viață cât mai apropiată de normal. Chiar dacă nu ai puterea să aduci vindecare, e la fel de vital să-i îmbunătățești situația, să-l ajuți să îi fie mai bine pe termen lung.

De aceea, orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” îi va oferi lui Luca un viitor mai luminos, mai multă independență, care în timp va însemna o viață mai bună. Suntem aici, pe Pământ, să ne iubim unii pe alții, să ne fim alături, mai ales la greu, căci niciunul dintre noi nu va fi ferit de suferință, iar cu măsura cu care vom oferi, cu aceea ni se va oferi și nouă.

Luca are nevoie de noi. Stă în puterea noastră să îl ajutăm!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Luca Manolachi!

Advertisement