Doctorita din Suceava acuzata ca a primit mita de la 64 de bolnavi de cancer a scapat si de arestul la domiciliu

Curtea de Apel Suceava a admis marți, 14 martie, contestația medicului Anca Dumitrovici Ababneh, acuzată că a primit mită de la 64 de pacienți, și a revocat măsura arestului la domiciliu. Tot Curtea de Apel din Suceava a decis în luna ianuarie și înlocuirea arestării preventive.

Acuzată de luare de mită în formă continuată, Anca Dumitrovici Ababneh, șefa secției Oncologie a Spitalulului Județean Suceava, a fost arestată pe 20 ianuarie, dar șase zile mai târziu judecătorii Curții de Apel Suceava au decis înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Pe 6 martie, Tribunalul Suceava a verificat măsura preventivă și a admis propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu. Medicul a contestat decizia, iar marți, 14 martie, Curtea de Apel Suceava i-a dat câștig de cauză.

Judecătorii au stabilit o serie de interdicții medicului. Anca Dumitrovici Ababneh nu are voie să își exercite profesia și nici să ia legătura cu pacienții care se aflau sub supravegherea sa medicală, cu aparținătorii acestora, și nici cu martorii din dosar. De asemenea, îi este interzis să plece din țară fără încuviințarea anchetatorilor.

Advertisement