Doi bărbaţi infectaţi cu virusul West Nile au fost internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, a declarat vineri pentru AGERPRES că cei doi pacienţi, în vârstă de 65 şi 73 de ani, au beneficiat încă de la internare de tratamentul specific.

În prezent, unul dintre pacienţi este externat, celălalt fiind încă internat şi este în stare bună.

Reprezentanţii DSP Iaşi au declarat că diagnosticul celor doi pacienţi a fost stabilit la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, unde au fost trimise spre analiză probele de sânge.

„În data de 23 august s-au primit rezultatele care confirmă prezenţa infecţiei cu virusul West Nile. În urma confirmării celor două cazuri, DSP Iaşi a solicitat primăriilor din Iaşi şi Paşcani intensificarea măsurilor de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, întrucât aceştia pot fi transmiţători ai virusului West Nile. Totodată, medicilor de familie li s-a cerut să direcţioneze toţi pacienţii cu simptomatologie specifică acestei boli către Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor i s-a solicitat informaţii cu privire la circulaţia virusului West Nile la animale şi păsări”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de DSP Iaşi.

De asemenea, DSP recomandă evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea de insecticide în locuinţă şi în jurul ferestrelor, utilizarea plaselor de protecţie la ferestre.

Advertisement