Soferul care a produs un accident in urma caruia un tanar de 17 ani a murit – retinut de politisti

Un şofer din judeţul Galaţi a fost reţinut, duminică, de poliţişti, în urma unui accident rutier în care un adolescent a decedat, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, la data de 3 februarie, Poliţia Galaţi a fost sesizată telefonic prin 112 cu privire la faptul că, pe DJ 242, în interiorul localităţii Folteşti, judeţul Galaţi, a avut loc un eveniment rutier.

Din verificările preliminare, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 29 de ani, din satul Folteşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242, în interiorul localităţii de domiciliu, când a ajuns în dreptul primăriei, a pierdut direcţia de mers, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de electricitate, aflat pe partea dreaptă a sensului de mers şi apoi a fost proiectat în peretele unui imobil aflat în acea zonă.

În autoturism se aflau patru bărbaţi, toţi din Folteşti, iar în urma evenimentului rutier a fost rănit conducătorul auto şi un adolescent, cu vârsta de 17 ani, ce se afla pe bancheta din stânga spate. Cei doi răniţi au fost preluaţi şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi, unde au rămas internaţi.

Ceilalţi doi bărbaţi, ambii cu vârsta de 36 de ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto deţine permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la unitatea spitalicească i-au fost recoltate şi mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Ulterior, în cursul nopţii de 3/4 februarie, tânărul de 17 ani a decedat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Duminică, după audieri şi după administrarea materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului de 29 de ani.

Acesta va fi prezentat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Advertisement