Tentativă de trecere frauduloasă dejucată de polițiștii de frontieră gălățeni

În ziua de 17 martie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean al Republicii Moldova, o doamnă în vârstă de 47 de ani, în calitate de pasager într-un autoturism.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un pașaport biometric eliberat de către autoritățile Republicii Moldova, document care în bazele de date disponibile figura cu mențiunea ”pierdut/furat”.

Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au găsit în bagajele personale ale persoanei un alt pașaport biometric, valabil, eliberat la data de 14.12.2022, document pe care aceasta îl folosise pentru precedenta intrare și ședere în România, a cărei durată se apropia de cele 90 de zile în decursul unei perioade de 180 zile.

Persoana în cauză a motivat situația creată, de a încerca să treacă frontiera de stat cu documentul nevalabil, declarat pierdut, deoarece se temea că folosind pașaportul valabil i s-ar fi refuzat intrarea pe teritoriul României pentru depășirea perioadei legale de ședere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanei i-a fost propusă instituirea măsurii de interzicere a intrării în România pe o periadă de 5 ani.

Advertisement